Recenze 10.0 Community

Na openlandu je česká “megarecenze” Mandrake Linuxu 10.0 Community.

10 komentářů

  1. jep | 15.03.2004 | 13:50 | Odpovědět

    Klady MDK 10.0:

    Rychlost, podpora nového HW (i toho, co neběhal v 9.2), konfigurovatelnost, okamžitá použitelnost.

    Zápory:

    Defaultní nastavení přístupu (rwxr-xr-x) k /home/user, nekonfigurovatelné nastavení pohledu v MCC, důsledky překotného návratu k XFree86 4.3 (optické bugy při přepínání rozlišení, čekací kurzor v gurpmi…), nutnost ručně konfigurovat DPI pomocí DisplaySize v /etc/X11/XF86config-4

  2. standa | 16.03.2004 | 23:05 | Odpovědět

    no s tou podporou HW to asi nebude tak slavny…
    -na athlonu mi jede vsechno, co mi delalo dosud problemy – byl jsem nadsen!

    -na starsim notebooku, na ktery jsem vzdycky bez problemu nainstaloval mandrake, ted nemuzu ten novy nainstalovat.
    takze je vse pri starem…..

    pres vsechny uskali instalace jsem se dostal, ale zasekl jsem se kdyz mi ohlasil, ze nema kam nainstalovat soubory. copak ja vim jaky vybrat ovladac harddisku…. nikdy jsem to totiz predtim nepotreboval k instalaci a nastaveni maleho serveru me site

    nijak do hloubky Linux neovladam (rozumim jen tomu, co si nekde nactu a podle toho zprovoznim)

    mohli byste mi poradit?

  3. PorGr | 17.03.2004 | 10:41 | Odpovědět

    Ja ti rad zkusim poradit, ale bez blizsich informaci o stroji to pujde dost tezko.

  4. bibri | 17.03.2004 | 13:00 | Odpovědět

    Pro pouziti na starsich strojich bych doporucil radeji starsi jadro (rada 2.4).

  5. standa | 17.03.2004 | 13:20 | Odpovědět

    je to Toshiba Tecra 510CDT P133
    2,1hdd s 148MB RAM, ale bohuzel presny typ hardware neznam.

    napise “Nastavuji IDE” a najde jakesi “imm” a “ppa”. proste klasika..stejne jako u 9.2

    ve vypisu hardware ma napsany “unknown: Toshiba|601 [Laptop] [BRIDGE_HOST]”, grafiku a sitovku.

    zepta se jestli mam i nejaky jiny hardware…
    kdyz dam pak ale pokracovat, tak napise “Stala se chyba. Stala se chyba. nebylo nalezeno žádné zařízení na kterém by se daly vytvořit nové souborové systémy. Zkontrolujte prosím hardware”

    2 bibri: no jo, asi to tak dopadne.

  6. Jirka | 17.03.2004 | 14:16 | Odpovědět

    1)mohl by mi někdo pradit jaké má parametry “DisplaySize” (v /etc/X11/XF86config-4)? nebo aspoň kde by se to dalo zjistit?
    2)na konzoli jsou systemove hlasky sice česky, ale místo znaků s diakritikou tam jsou jiné znaky – nevíte jak na to popř. kde bych to zjistil?

    Díky, Jirka

  7. Marian Kechlibar | 17.03.2004 | 17:05 | Odpovědět

    standa: s instalaci MDK 9.1 a vyssiho jsem mel velke potize na svem notebooku i ja. hlasku o tom, ze neni kde vytvorit souborovy system, jsem videl mnohokrat
    zkusenosti popisuju v tomto RTF – nakonec se to da uspesne vyresit zadanim hromady parametru pri spusteni.

  8. standa | 17.03.2004 | 17:40 | Odpovědět

    mohl bys tam povolit pristupovy prava k tomu souboru? nemuzu se tam dostat. Dik

  9. Marian Kechlibar | 17.03.2004 | 22:45 | Odpovědět

    Pristupova prava se mi zdaji byt spravne, nechapu … napis mi mail na inglor(at)hotmail.com, poslu ti to postou.

  10. standa | 18.03.2004 | 10:57 | Odpovědět

    uz jsem to stahnul. asi stejne este pockam. zatim nemam cas vrtat do funkcniho systemu a davat tam novy, neodzkouseny

Leave a comment

Sorry, you must be logged in to post a comment. Login