Tisková zpráva: Linux Hall 2003

Tisková zpráva společnosti IDG Czech

5. ročník odborné konference Linux Hall letos s podtitulemOpen source ve státní správě a samosprávě.

Praha, 16. 9. 2003. Týdeník Computerworld a BVV pořádajív rámci doprovodného programu veletrhu Invex 2002 již 5.ročník odborné konference Linux Hall. Hlavním tématema jednotící linkou akce je tentokrát open source ve státní správě a samosprávě. Konference se uskuteční vednech 7. a 8. října v sále Morava pavilonu A3 na brněnskémVýstavišti.

Minulý ročník konference s podtitulem Open source pro businesspotvrdil, že původně akademický projekt Linux se díky své flexibilitě, stabilitě, bezpečnosti a v neposlední řadě příznivým nákladům na vlastnictví stal základem IT infrastruktury řady komerčních firem a institucí. Událostiposlední doby ukazují, že Linux a open source technologiesi nacházejí své místo i ve státní správě řady vyspělýchzemí. Pro příklad se stačí podívat do sousedního Německa,kde bylo vládou i orgány samosprávy schváleno několik projektůpočítajících s nasazením těchto technologií. Podobný trend jepatrný v řadě jihoamerických zemí. Konference Linux Hall 2003se pokusí ukázat, jaká je situace v ČR.

Letošní ročník konference Linux Hall si klade za cíl ukázatcelou problematiku z několika zorných úhlů: V čem je vlastněotevřený software pro státní správu, firmy či instituce takvýhodný? Za jakých podmínek představuje ušetření nákladů čizvýšení bezpečnosti? Existuje v open source dostatečná kvalitazákaznické podpory? Jaká je návratnost investic vynaloženýchna přechod a vlastnictví daných technologií. Jaká je situacev České republice a jaký další vývoj můžeme předpokládat?

Letošní ročník konference podporují tito partneři: AMD,Computer Associates, IBM, Insight Strategy, Oracle, PosAm,QCM, Rekonix, Sun Microsystems a SuSE.

Podrobný program s anotacemi je k dispozici na webových stránkáchkonference na adrese http://www.linuxhall.cz,kde naleznete rovněž bližší informace o konferenci.

Martin Lenkmanažer speciálních projektůIDG Czech, a. s., ComputerworldSeydlerova 2451/11, 158 00 Praha 5

Žádné komentáře