Tisková zpráva – „Mandrake Linux na síti“

Na konec května připravila Software Media a společnost QCM jednodenní workshop zaměřený na využití linuxové distribuce Mandrake na firemní síti. Jako lektoři vystoupí Ivan Bíbr a Robert Vojta, kteří patří k výrazným zástupcům Mandrake Linuxu u nás.

Využití Linuxu začíná být v podnikové sféře čím dál významnější. Distribuce Mandrake u nás navíc patří k těm nejoblíbenějším. Proto je workshop zaměřený na firmy, které chtějí využívat pro své počítačové sítě Mandrake Linux.

Každý účastník bude mít k dispozici počítač na němž si může vše ihned prakticky vyzkoušet. Účastníci projdou kompletním proškolením v instalaci a konfiguraci Mandrake Linuxu a dalšího doplňkového software potřebného pro využití na firemním intranetu. Stranou nezůstane ani kvalitní nastavení bezpečnosti. Workshop proběhne v úzkém kolektivu max. 8 účastníků.

Přednášející Ivan Bíbr vede aktivity komunity kolem serveru mandrake.cz a vytváří dokumentaci pro české uživatele Mandrake Linuxu. Robert Vojta působí jako externí konzultant pro linuxová řešení a Voice over IP. Je bývalý člen beta-test teamu Red Hatu. Nyní pracuje pro distribuci Mandrake Linux.Zájemci o účast na workshopu by měli mít předchozí zkušenosti s Linuxem. Měli by umět pracovat v příkazové řádce a s libovolným textovým editorem. Podmínkou je také znalost sítí a TCP/IP. Workshop pořádaný Software Media a společností QCM proběhne 25. května 2004 ve školícím středisku EIITE v Praze.

Další informace: frybert@softwaremedia_cz, http://www.softwaremedia.cz/mandrake_workshop.html.

Software media s.r.o.Domožlická 15, Office Centre130 00  Praha 3tel.: 274 778 143,  fax.: 274779161,e-mail:, www.softwaremedia.cz

Žádné komentáře