Velká recenze Mandriva Linuxu 2011

Poměrně velká recenze Mandriva Linuxu 2011 vyšla na serveru LinuxEXPRES. Autor představuje všechny stěžejní vlastnosti nového Mandriva Linuxu, upozorňuje na některé nedostatky a vše doplňuje velkým množstvím názorných obrázků.

10 komentářů

  1. ferri | 20.10.2011 | 10:44 | Odpovědět

    Nedalo by sa s autorom dohodnúť a článok publikovať aj tu?
    Je to trocha divné, že sa priamo tu takýto článok popisujúci MDV 2011 nenachádza. Už len z propagačného účelu.

    1. Ivan Bíbr | 24.10.2011 | 09:20 | Odpovědět

      Možná to tak uděláme. Sem recenzi bohužel nemá kdo napsat – autor je kmenovým autorem LinuxEXRESu, proto vyšla tam…

      1. Hafajs | 30.10.2011 | 08:29 | Odpovědět

        Take se primlouvam za to, aby Ceske stranky Mandrivy obsahovali informace o Mandrive a ne jen kdy co vyslo jinde.
        Jinak k vychozimu vzhledu 2011: Mene (co se barev tyka) prehledne prostredi jsem snad jeste nikde nevidel. Kombinace sede, sede, sedomodre, modrosede a sede. Nedavno jsem instaloval na starsi PC 2008.1 a to je panecku rozdil. Tam covek hned vi, ktere okno je aktivni.

  2. Martin | 31.10.2011 | 17:44 | Odpovědět

    Keď sa zamyslím nad množstvom kritiky, ktoré sa znieslo na MDV 2011, ale aj na nové verzie iných distribúcií – žeby Micro$oft nasadil do vývoja linuxových distribúcií svojich sabotérov? 😉

    1. ferri | 31.10.2011 | 19:14 | Odpovědět

      Celkom by som to nepaušalizoval.
      Ale je pravda, že sučasná Mandriva je na čelných priečkach tohoto rebríčka.

      1. Ivan Bíbr | 01.11.2011 | 09:36 | Odpovědět

        Také bych to nepaušalizoval, většina velkých distribucí má teď trochu krizi a to především kvůli velkým změnám v desktopových komponentech. Časem se to zase zklidní a celý desktop se posune dál. Jestli to bude lepší nebo horší, to se musíme nechat překvapit :).

  3. Pavel 'TIGER' Růžička | 21.11.2011 | 16:31 | Odpovědět

    Ivane, obávám se spíše toho horšího, od dob, co je nakopnut a zrychlen vývoj software je to podle mého subjektivního pohledu horší a horší.

    1. Ivan Bíbr | 23.11.2011 | 14:33 | Odpovědět

      Já se toho nebojím, už jsem zažil dost – kdo si pamatuje jaký průser byl GNOME 1.0, nebo KDE 2.0, ten mi asi dá za pravdu…

      1. fri | 03.12.2011 | 10:45 | Odpovědět

        Taky nemám obavy. 🙂

        Chce to si uvědomit, že se to všechno dělá pro nějaký účel, takže se sice u lidí pořád znovu a znovu projevuje potřeba dát do toho všechny emoce, ale po čase se to zklidňuje.

        Život není jen o hledání chyb na/v programech. 🙂

      2. Pavel 'TIGER' Růžička | 17.12.2011 | 18:59 | Odpovědět

        Jasně, průserů vždycky bylo kolem změny v desktopu dost. Stačí se podívat teď na Windows 8 …. asi to také bude průšvih. Ale já se obávám spíše té bezpečnosti. Podívej se, kam ta snaha směřuje, aby byly všechny data na internetu. A to je to co může být největší průser. Nám co se v tom vyznáme to může být jedno, protože to internetu nesvěříme, ale naivní uživatel může přijít o léta své práce, jen proto, že to bude ležet někde na internetu … může to být kejaký vědecký pracovník, který naivně věří technologiím. Ale co si budeme vykládat, největší síla je síla peněz, že? Zatím je to jen doba vyčkávání. Ale jednou bude to poprvé ….

Leave a comment

Sorry, you must be logged in to post a comment. Login